Final Audio A5000 versus E5000 vergelijkingsoverzicht

Final Audio A5000 versus E5000 vergelijkingsoverzicht

Met de recente release van de Final Audio A5000 lijkt het alleen maar juist om het tegen de E5000 op te nemen voor een vergelijkingstest. Nu de nieuwe A5000 $ 279 kost, zijn veel luisteraars waarschijnlijk benieuwd hoe hij zich verhoudt tot de E5000, die normaal voor dezelfde prijs wordt verkocht. Laten we beginnen, te beginnen met hun ontwerp en accessoires, voordat we ingaan op de sonische verschillen die ze te bieden hebben.

Wat zit er in de doos?

Laatste Audio A5000

Laatste Audio E5000

Laatste audio A5000 IEM

2-pins afneembare kabel met 3,5 mm jack

Koffer

Oordopjes en etui

Oorhaken

Final Audio E5000-oortelefoon

MMCX afneembare kabel met 3,5 mm jack

Koffer

Oordopjes en Case

Oorhaken

Karabijnhaak

Kijk en voel

De A5000 en E5000 hebben fundamenteel verschillende pasvormen en fysieke ontwerpen. In plaats van de onmogelijke en (in dit geval) volledig subjectieve taak te proberen om te beslissen welke “beter” comfort biedt, zal ik in plaats daarvan dit gedeelte gebruiken om hun verschillen te benadrukken.

Zowel de Final Audio A5000 als de E5000 volgen in wezen dezelfde fysieke ontwerpen als hun voorgangers in hun respectievelijke series. De A5000 heeft een meer typische pasvorm voor een IEM: een akoestisch mondstuk steekt uit zijn kleine ABS-harsbehuizing, die comfortabel in het oor rust door de concha van een luisteraar te vullen. De E5000 is veel kleiner met een smallere “L”-vormige roestvrijstalen behuizing en vindt steun door simpelweg in de gehoorgang van een luisteraar te steken. Bekijk de foto’s en u zult waarschijnlijk een duidelijker beeld krijgen van wat ik beschrijf.

Een fit-kenmerk dat ik op de juiste manier kan vergelijken, is de draad: de draad die bij de A5000 wordt geleverd, is zachter en flexibeler, terwijl de draad voor de E5000 een beetje stijf is en het iets moeilijker was om achter de achterkant van mijn oor te houden. s Over het algemeen waren beide apparaten erg ergonomisch en licht van gewicht, en ze voelden erg comfortabel aan in mijn oren. Beide worden geleverd met oorhaken, en hoewel ik ze voor geen van beide nodig had, was het een welkome optie om beschikbaar te hebben, vooral voor de kleine E5000.

Technisch ontwerp en specificaties

Specificaties

Laatste Audio A5000

Laatste Audio E5000

Bestuurder

Impedantie:

Gevoeligheid:

Gewicht:

6 mm dynamische F-kern Du

18 ohm

100 decibel

28 gram

6,4 mm dynamisch

14 ohm

93 decibel

24 gram

Geluid podium

Final Audio krijgt meestal de eer met zowel hun A- als E-serie in-ear releases voor het leveren van uitzonderlijke podia en beelden tegen betaalbare prijzen. Het is niet verwonderlijk dat de breedte en diepte die ik uit zowel de A5000 als de E5000 haalde erg indrukwekkend was. Beide units hebben ruimtelijke mogelijkheden waardoor ze zich gemakkelijk onderscheiden van andere in-ear-units in hun prijsklasse. Bij de E5000 hoorde ik iets meer breedte; de A5000 bood nog steeds meer dan voldoende breedte en concurreert met de E5000 door een matige hoogte in zijn afbeelding te bieden.

Aan het eind van de dag zullen luisteraars op dezelfde manier onder de indruk zijn van de grootte, nauwkeurigheid en scheiding van het beeld dat aanwezig is in zowel de A5000 als de E5000. Als je echt wilt zien waar deze twee Final Audio-in-ears hun grootste verschillen vinden, moeten we in hun balans springen.

Evenwichtsvergelijking

Kort gezegd, de Final Audio E5000 ontleent zijn algemeen karakter van zijn lage kant, terwijl de A5000 er een paar afleidt sleuteleigenschappen van zijn dieptepunten terwijl hij het meeste van zijn persoonlijkheid terugvindt in zijn luchtige hoogtepunten. Versterkte low-end warmte die zich royaal uitstrekt in de hoge bassen en lage middentonen was de eerste kwaliteit die me opviel aan de E5000. Ik ben erg achterdochtig over geluidsprofielen die veel waarde hechten aan hoge bassen en lage middentonen, aangezien ik ze vaak modderig vind klinken, maar ik moet toegeven dat de E5000 zijn breed versterkte lage tonen met veel kracht uithaalt. In plaats van onnauwkeurige troebelheid vond ik een aangename zachtheid die werd gecomplimenteerd door goed gedefinieerde transiënten die werden doorspekt vanuit de ontspannende hoge middentonen van de E5000. Zwaar vervormde gitaren vielen me op als een instrument dat geweldig klonk op de E5000, die hun zwaardere, vleziger grondbeginselen naar voren bracht zonder hun brede hoge midden- en lage hoge tonen op te offeren. Hoewel ik persoonlijk denk dat de E5000 zou kunnen profiteren van wat meer extensie en volume in de hoge tonen, is dat misschien niet de missie van de E5000. Het lijkt eerder veel meer te maken te hebben met donkere kleuring en zachte ontspanning, waarbij de potentieel harde risico’s van hoogfrequente details worden vermeden ten gunste van een aangename en weelderige luisterervaring.

De Final Audio A5000 heeft een heel andere benadering van zijn balans, en lijkt meer gericht te zijn op detail en helderheid dan op dichtheid en warmte. De basversterking in de A5000 is vrij dramatisch, maar lijkt over het algemeen geconcentreerd op de middenbas en subwoofers, waardoor de hoge bas en de lage middentonen vrij vlak en gebalanceerd blijven. Een kleine primeur is aanwezig in de middelste middentonen voordat het volume weer omhoog gaat voor hoge middentonen en hoge tonen. Over het algemeen wordt de ruimtelijke scheiding van de A5000 verbeterd door een even sterke balansscheiding. Hoewel de low-end van de E5000 een aanhoudende kwaliteit heeft die door bijna elk deel van een nummer wordt gehoord, lijkt de smallere low-end-plank van de A5000 in actie te komen in gevallen van zware kickdrums of diepe baslijnen, en laat hoge bassen en lage middentonen aanwezig in gitaren. en zang grotendeels onaangeroerd en natuurlijk klinkend. De meest hardnekkige kwaliteit die de A5000 aan tracks geeft, is te vinden in zijn luchtige en aangename high-end, die vocale lucht, cimbalen en reverb met een onthullende zachtheid verwerkt. In tegenstelling tot de voorliefde van de E5000 voor het aanbrengen van een dichte, warme lijm over zijn balans, houdt de A5000 zijn scherpe hoge tonen gescheiden van zijn strakke en gedetailleerde lage tonen met chirurgische precisie. Als mijn kritiek op de E5000 is dat ik wou dat ik meer lift hoorde van zijn high-end, dan is de kleine kritiek die ik heb op de A5000 dat ik wou dat ik net iets meer aanwezigheid hoorde van zijn middelste middentonen, wat soms wat energie zou kunnen wegnemen weg van mannelijke vocalen.

Final Audio, A-serie, IEM, in-ear monitor

Algemeen

Hoewel mijn persoonlijke voorkeuren liggen bij de A5000 van Final Audio, denk ik niet dat ik redelijkerwijs kan zeggen dat hij “beter” is dan de E5000 – alleen heel anders. De A5000 is degene voor mij, omdat ik meestal de voorkeur geef aan balansen die licht zijn op de lage middentonen en zwaar op de hoge tonen; degenen die de voorkeur geven aan heldere en onthullende geluidssignaturen zullen waarschijnlijk mijn mening delen bij het vergelijken van deze twee eenheden. De E5000 heeft echter een onmiskenbare aantrekkingskracht voor diegenen die de voorkeur geven aan meer kleuring, dichtheid en bas in hun geluidssignatuur. Ik doe echt mijn best om dit soort metaforen te vermijden, maar deze keer kan ik er niets aan doen, zo kaal met mij: de E5000 is een warme deken voor als het buiten sneeuwt, terwijl de A5000 is alsof je naar buiten stapt op een lentedag. Hoe dan ook, beide oortelefoons bewijzen dat ze een extreem hoge waarde hebben voor $ 279, en overtreffen de meerderheid van de concurrentie voor deze prijs. Beide hebben buitengewone beeldvormingsmogelijkheden, dus als je twijfelt tussen de twee, vind je antwoord door jezelf af te vragen of je de voorkeur geeft aan warm en dicht of fris en luchtig.

De Final Audio A5000 en Final Audio E5000 zijn te koop bij Audio46.

Laatste Audio E5000

Laatste Audio A5000

 • Uitstekende beeldvorming
 • Warme, stuwende toon
 • “Schroevendraaier” pasvorm
 • Licht op hoge tonen
 • Dramatische en uitgebreide basversterking
 • Comfortabel luisteren
 • Uitstekende beeldvorming
 • Zuivere, luchtige toon
 • Standaard IEM-pasvorm
 • Licht op middenmiddentonen
 • Dramatische maar smalle basversterking
 • Gedetailleerd luisteren

Airpods.be
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart