Sennheiser IE 200 Review – Headfonia beoordelingen

De Sennheiser IE 200 is Sennheiser’s nieuwste universele IEM/oortelefoon, die verkocht wordt voor slechts $149 USD.

Disclaimer: de Sennheiser IE 200 IEM werd ons toegestuurd door Sennheiserhet PR-bureauin ruil voor onze eerlijke beoordeling. Sennheiser is op geen enkele manier gerelateerd aan Headfonia.

Sennheiser

Iedereen die van koptelefoons houdt, heeft vast wel eens gehoord van het Duitse Sennheiser. Sennheiser is al meer dan 75 jaar actief en ze zijn een van de meest gerespecteerde bedrijven in audio. Onlangs werd de hoofdtelefoondivisie overgenomen door de Zwitserse Sonova-groep, en dat begint zichtbaar te worden.

De afgelopen jaren heeft Sennheiser ons positief verrast met veel topproducten zoals de HD 800(S), de HD 660 S, de HD 560 en diverse andere hoofdtelefoons uit de HD 5-serie. Sennheiser is ook actief geweest op de IEM- en TWS-markt en daar scoren de IE inear-serie en Momentum True Wireless-koptelefoons erg goed.

We hebben hier op HFN natuurlijk veel Sennheiser-producten uitgelicht en beoordeeld. Mijn persoonlijke favoriete Sennheiser-hoofdtelefoons zijn de HD 800 S, de HD 650 (op buizen) en de HD 660S. Mijn meest gebruikte Sennheiser IEM is de IE 900.

In de review van vandaag zullen we de nieuwe Sennheiser IE 200 IEM, die vorige week op CES werd uitgebracht, onder de loep nemen. De IE 200 is Sennheiser’s nieuwste single driver, audiofiele budget oortelefoon. Het bevindt zich onderaan de ladder en wordt verkocht voor slechts $ 149 USD of Euro, waardoor het voor iedereen beter beschikbaar is. De IE 300 is nu afgeprijsd en wordt verkocht voor slechts $100 USD/Euro meer, dus die vergelijking (later in dit artikel) wordt interessant.

Voordat ik inga op de Sennheiser IE 200 review, raad ik aan eerst de IE 300, IE 600 en IE 900 IEM’s te lezen. Dat kan hier:

Sennheiser IE 300 recensie

Sennheiser IE 600 recensie

Sennheiser IE 900 recensie

D.W.Z 200

Dit is wat Sennheiser te zeggen heeft over hun nieuwe IEM van het gesloten type:

Waarom zou u geen gebalanceerd, hifi-geluid beschikbaar maken voor iedereen, waar ze zich ook bevinden? De IE 200 is het antwoord van Sennheiser. Of je nu een levenslange audiofiel bent – of gewoon beter geluid onderweg wilt – deze uitzonderlijk neutrale en nauwkeurige oortelefoons onthullen een hele wereld van nieuwe details.

Sennheiser – gebaseerd op 15 jaar TrueResponse Transducer-technologie – koos ervoor om hun enkele driver van 7 mm te gebruiken, die we eerder hebben gezien. Deze 7 mm XWB-driver (extra brede band) is verantwoordelijk voor het extra brede frequentiebereik en de ultralage harmonische vervorming van deze oortelefoons. De diffuse-veldegalisatie zorgt voor een verbazingwekkend gebalanceerd geluid. De IE 200 is ontworpen in Duitsland, maar wordt gebouwd in China.

Sennheiser IE 200

De IE 200 is voorzien van vergulde MMCX-connectoren die verzonken zijn in de behuizing voor meer stabiliteit en geleiding (net als bij de IE 300, IE 600 en IE 900). De IE 200 wordt geleverd met een kabel van 1,2 meter met een enkelvoudig uiteinde van 3,5 mm. U krijgt twee verschillende soorten oordopjes – siliconen en traagschuim – en ze worden geleverd in drie maten. Bijzonder aan de IE 200 is de mogelijkheid om de oortip af te stemmen. Afhankelijk van hoe je de oordopjes plaatst, kun je de basweergave beïnvloeden. Hoewel dit systeem werkt, vind ik het niet echt bruikbaar, maar daar kom ik later op terug.

De speciale website van de IE 200 is te vinden hier. Zoals gezegd, de IE 200 wordt verkocht voor slechts $ 149 USD of € 149 Euro. Sennheiser benadrukt dat echter deze keer betekent toegankelijkheid geen compromis. Sennheiser richt zich met de IE 200 op geluidskwaliteit en hoewel dat te zien is aan de verpakking en accessoires, vind ik het een goede beslissing. Wie houdt er niet van geweldig geluid voor een lage prijs?

De Sennheiser IE 200 kan vanaf 6 januari 2023 wereldwijd worden gereserveerd en is vanaf 31 januari 2023 te koop.

Sennheiser IE 200

Technische specificaties

Oorkoppeling: gehoorgang

Transducerprincipe: dynamisch

Transducermaat: 7 mm

Akoestisch principe: gesloten

Jackplug: 3,5 mm haaks

Kabellengte: 1,2 m

Gewicht: 4 gram

Frequentiebereik: 6 – 20.000 Hz

Impedantie: 18 Ω

Geluidsdrukniveau (SPL): 119dB (1kHz, 1Vrms)

Totale harmonische vervorming (THD): <0,08 %

Land van herkomst: Ontworpen in Duitsland, geassembleerd in China

Sennheiser IE 200

Doos & Accessoires

De oortelefoons, zoals je op de foto’s kunt zien, worden geleverd in een eenvoudige doos met het merk Sennheiser. Hoewel het lijkt op de andere dozen uit de IE-serie, is het een eenvoudigere versie ervan. De doos geeft mooi de IE 200 en de kabel weer, maar het is eigenlijk een heel eenvoudige doos. Kijkend naar de prijs waar de IE 200 voor gaat, is dit logisch.

Als je de binnendoos openschuift, zie je meteen de 2 oortjes bovenop, ingebed in foam. Hieronder heb je de kabel in het midden geplaatst en daaronder vind je de IE 200 veiligheidsgids en een klein draagtasje met de tips (3 paar visco-elastisch schuim en siliconen tips (S/M/L)).

Dat is alles wat je hier zult vinden en krijgen. Het is een eenvoudig pakket vergeleken met de duurdere IEM’s van Sennheiser, maar op dit prijsniveau is het acceptabel.

Het artikel gaat verder op de tweede pagina. Klik hier of gebruik onderstaande sprongen.

Pagina 1: Sennheiser, IE 200, Specificaties, Doos & Accessoires

Pagina 2: Ontwerp, Bouwkwaliteit, Kabel, Pasvorm, Comfort, Isolatie, Tips, Geluid Pt. 1

Pagina 3: Geluid Pt. 2

Pagina 4: Geluid Pt. 3, Vergelijking, Conclusie

gelinktyoutubeinstagram
Facebooktwitterenredditpinterest

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Airpods.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart